Tweetalige website voor IIsbaankeunstrute Friesland

Tweetalige website

IIsbaankeunstrute.

Webdesign, Website ontwikkeling, WPML

Voor een nieuw project in Friesland moest er een website komen. Het project omvat kunstwerken die in Friesland staan, Friese gedichten en ijsbanen in Friesland die in de lente droog staan en waar dan allerlei natuurschoon te zien is. De locaties van de kunstwerken en ijsbanen zijn opgenomen in verschillende fietsroutes door Friesland, bij de ijsbanen zijn borden geplaatst met daarop een QR-code met een link naar een Fries gedicht, in een Fries dialect.

De QR-codes zijn door de klant zelf gegenereerd, vanuit Wepsaait hebben wij de links voor de QR-codes gedefinieerd binnen de WordPress plugin ‘Redirection’. Met deze plugin kunnen we de permanente link, die is opgenomen op de borden als QR-code, doorverwijzen naar de actuele url van de juiste pagina op de website.

De filmpjes van de gedichten zijn vanuit de klant aangeboden via Youtube, binnen het Avada thema is een Youtube-player opgenomen waarmee de gedichten als embeded video op de website getoond worden. Bij het gebruik van Youtube is er ook aandacht voor de AVG wetgeving nodig, het Avada thema heeft hiervoor enkele voorzieningen.

WPML plugin

De website hebben we ontwikkeld met WordPress en het Avada thema. De betaalde WordPress plugin WPML (The WordPress Multilingual Plugin) is toegevoegd aan het WordPress CMS. Deze plugin was nodig om de website tweetalig te maken, Nederlands en Fries. Binnen de WPML plugin kunnen alle pagina’s in de twee talen opgemaakt worden. In het menu van de website kan de taal van de website gekozen worden.

De betaalde plugin WPML is een plugin die al jaren door veel WordPress website wordt gebruikt. Het onderhoud in de vorm van updates moet per jaar betaald worden. Kijk voor de actuele kosten van de WPML plugin op hun website.

Meertalige websites

Het ontwikkelen van een meertalige website kost veel meer tijd dan een enkeltalige website. Alle menu’s, paginainhoud, popup-teksten, beschrijvingen van foto’s etc. moeten in de verschillende talen gedefinieerd worden. Met de WPML plugin is het automatisch vertalen van tekst ook mogelijk, al worden daar dan bij veelvuldig gebruik wel extra kosten voor gerekend.

Wil jij ook een tweetalige of meertalige website middels de WPML plugin? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bekijk wat we jou kunnen bieden.

  • Vakgebieden – Webdesign, Website ontwikkeling, WordPress, WPML
  • Sector – Kunst & Cultuur
  • Websitewww.iisbaankeunstrute.frl

Lees meer over wie we zijn en wat we doen op onze website Wepsaait.NL

Wepsaait.NL » Portfolio » Website voor IIsbaankeunstrute