Redesign website voor Atelierroute Lauwersland

Redesign website

Kunst aan huis.

Webdesign, Website ontwikkeling, MapSVG

Na enkele jaren wilde de klant een andere opzet van de website, het jaarlijkse beheer moest ook eenvoudiger worden. Om de weergave van de Atelierroute Lauwersland beter in beeld te brengen, op de website van Kunst aan Huis, is gekozen voor de WordPress plugin MapSVG. Met deze plugin kan een database gevuld worden die jaarlijks bijgewerkt kan worden, dat is helaas niet eenvoudig door de klant zelf te doen maar kost de ontwikkelaars van de website wel minder tijd. Het redesign van de website is in een aantal weken doorgevoerd, de content is aangeleverd door de klant en opgenomen in de configuratie van MapSVG.

MapSVG plugin

Doordat we bij Wepsaait gebruik maken van het WordPress thema is het eenvoudig mogelijk om de website-omgeving uit te breiden middels WordPress plugins. Voor deze website is de betaalde plugin MapSVG gebruikt. Met deze plugin kan je kaarten tonen op de website en op die kaarten kan je klikbare gebieden definieren, aan de klikbare gebieden worden dan detailpagina’s gekoppeld met informatie over het klikbare gebied.

In het geval van de Atelierroute Lauwersland ging het om locaties waar kunstenaars een expositie hebben en de informatie van de kunstenaar met 1 afbeelding per kunstenaar. De kaart middels de MapSVG plugin werkt goed op grote schermen maar voor het gebruik op mobiel hebben we de kaartweergave niet toegepast, dat is niet mogelijk omdat de klikbare elementen dan niet goed werken gezien de schermgrote.

Jaarlijkse onderhoud

Het jaarlijkse onderhoud is met het gebruik van de MapSVG plugin vereenvoudigd voor de website ontwikkelaars. Echter is de hoeveelheid content die per kunstenaar wordt geplaatst ook gereduceerd. De benodigde tijd voor ontwikkelaars om de aanpassingen door te voeren is bepalend voor de kosten van het onderhoud. Het WordPress CMS en het Avada thema zorgen er al voor dat het beheer eenvoudiger en dus sneller kan plaatsvinden, door nu ook de MapSVG plugin toe te passen zal dat ook schelen in de doorlooptijd.

Wil jij ook een kaartweergave met MapSVG op jouw website? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bekijk wat we jou kunnen bieden.

  • Vakgebieden – Webdesign, Website ontwikkeling, WordPress, MapSVG
  • Sector – Kunst & Cultuur
  • Website – www.kunstaanhuis.nl

Jouw nieuwe website laten bouwen? Lees meer over wie we zijn en wat we doen op onze website Wepsaait.NL

Wepsaait.NL » Portfolio » Redesign website voor Atelierroute Lauwersland